Inlogformulier

Fotoverrassing

Birthdays

zo okt 15
Hen Hofmeester 14-10-1951

Nieuwsflits


 

Rien Groenewegen
kampioen Nootdorps Tafeltennis kampioenschap 2017

Ja, dat staat een beetje raar, dat 2017 en verdient ook enige toelichting.
Traditiegetrouw worden de Nootdorpse Tafeltennis Kampioenschappen (NTK) gehouden tussen de najaar- en voorjaarcompetitie in, meestal in de 2e of 3e week van januari. Omdat het experiment met het organiseren van de NTK in mei 2016 niet aansloot bij de verwachtingen, werd tijdens de ledenvergadering besloten om de NTK 2017 in december 2016 te houden. Daarom is de kampioen van 2017 nu in december al bekend. Het aantal inschrijvingen was vlak voor de week van de voorronden nogal mager (17) waardoor de toernooi organisatie besloot om het gehele toernooi (voorronden en eindronden) af te wikkelen op zondag 18 december. En zo geschiedde.
De leden waren in de uitnodiging op het hart gedrukt om op tijd aanwezig te zijn en dat werd ook zo nagekomen, hulde! Verrassend genoeg waren de kampioenen uit de voorgaande edities niet aanwezig, Demian was in Las Vegas aan het gokken en Henk was waarschijnlijk zo teleurgesteld over zijn resultaat in editie 2016, dat hij niet had ingeschreven. Pascal moet daardoor zijn kans schoon hebben gezien en had alles (zijn werk) opzij gezet om toch te kunnen spelen. Met dank aan zijn fantastische collega’ s.
Zo blijkt uit de titel van dit verslag heeft dat niet opgeleverd wat hijzelf moet hebben gehoopt. Doordat er 3 fanatiekelingen, Rene van der Salm (de zoon van) Koen Groenewege (de zoon van) en Arthur Borsboom (de verloren zoon) zich in de strijd wilden werpen en helaas Astrid (iets met een teen) zich moest afmelden,  kwam het aantal deelnemers toch uit op 20. Ron de Beer, onze vertrouwde administrateur van het NTK, kon er jammer genoeg niet bij zijn. De aansturing van het strakke tijdschema kwam daardoor in handen van Joep, iets wat je zeker aan hem kunt overlaten. De voorronden, in totaal 45 wedstrijden werden dan ook in no time afgewikkeld. Uit de vier poules gingen de nummer 1 en 2 over, zo ook de 2 beste nummers drie, naar de winnnaars ronden. Om even over 12 uur was de scheiding van de hele goede en de iets mindere goede spelers bekend. Dat kwam mooi uit, tijd genoeg dus om de eigen gemaakte uiensoep, met een lekker stuk vers stokbrood, op ons gemak naar binnen te werken. Sommigen hadden wat laat door dat het uiensoep was, maar dat zal wel aan het hoge tempo van de voorronden  of een verkoudheid hebben gelegen. Nadat de soep was genuttigd kon worden gestart met de eindronden van de winnaars- en de verliezerspoules. Op een klein verstorend feitje na, werden ook deze in hoog tempo afgewikkeld. Het leuke van de toernooi opzet was dat ook een kwartfinale ronde kon worden gespeeld. Hierdoor speelden op 4 deelnemers na, alle overige deelnemers toch 9 tafeltennispotjes. Wanneer je dus doordrong tot de finale of door het verlies van de halve finale voor de 3e of 4e plaats moest spelen heb je dus 11 potjes gespeeld. In de verliezerronde werd 3e plaats veroverd door Hans Hendriks, de finale tussen Don Kooijman en Piet Smit, werd gewonnen door Piet Smit. Van harte gefeliciteerd Piet! In de winnaarsronden werd de 3e plaats veroverd door Pascal van Lingen, hij won van zijn vader Erik. De finale ging tussen Rien Groenewegen en Rob Mooijweer, de laatste tot een ieders verrassing en zeker tot die van hem zelf! De finale werd gewonnen door Rien Groenewegen, hij is dus de Nootdorps kampioen 2017. Van harte gefeliciteerd Rien! Na de prijsuitreiking en het bedanken van allen die zich ingezet hebben om er een leuk toernooi van te maken, keerde iedereen huiswaarts. Volgend jaar rekenen we weer op een kundig verslag door sjokkertje!
En de foto's van het kampioenschap vind je hier met dank aak Hen Hofmeester.

 

 

Zoeken

Sponsors Siok

Copyright © SIOK 2017. All Rights Reserved.