Inlogformulier

Fotoverrassing

Birthdays

zo okt 15
Hen Hofmeester 14-10-1951

Nieuwsflits


 

Wisseling van de wacht bij Nootdorps Tafeltennis kampioenschap 2016

Al enkele jaren is het inmiddels de vraag wie de reeks van Henk van der Sman doorbreekt. Dit jaar kwam daar het antwoord op. Demian van Bruggen won in de finale in vijf sets van Pascal van Lingen.
Met 21 deelnemers was het toernooi niet breed, maar toch aardig bezet. In de voorrondes op maandag en donderdag waren geen grote verrassingen te noteren of het moet zijn dat Don sinds lange tijd de eindronde niet haalde. Jan profiteerde hiervan. En Pascal werd eerste in de poule waarin hij titelverdediger Henk met 3-0 vrij kansloos wist te verslaan.
Op de finaledag begonnen we in vier poules van 5 tot 6 spelers. De beste 4 van ieder poule gingen door. Die hobbel werd door de favorieten gemakkelijk genomen. In de verliezersronde viel Astrid op door veel punten bij elkaar te spelen. Wederom werden Pascal en Demian winnaars van hun poule. Tussen de partijen door werd genoten van een prima tomatensoep met brood van Het Witte Paard.
 
Na de poulefase begon de knock out fase. In de verliezersronde bleef Astrid hierin vriend en vijand verrassen en misschien ook haarzelf. Maar ja, als je eendekuikens bij een kip legt, moet je nergens meer van opkijken. Ook Hans, Piet en Don overleefden de kwartfinale. In de halve finale won Don van Hans en Piet .... Nee hoor, weer wist Astrid te winnen en plaatste zich voor de finale. In die finale kwam ze ook nog 2-0 voor tegen Don. Waar het precies mis ging heeft ondergetekende niet kunnen waarnemen (zelf bezig om te overleven), maar Don Kooijman wist de partij toch nog volledig te kantelen en ging er met de hoofdprijs vandoor. Piet pakte de derde plaats.
In de winnaarsronde drongen Rien, Henk, Demian en Pascal met een 3-0 overwinning door tot de halve finale. Pascal moest nogmaals stunten tegen Henk. Rien werd gekoppeld aan Demian. Zowel Henk als Rien begonnen nog redelijk voortvarend in hun partij, maar konden niet een 3-0 nederlaag voorkomen. Met 15-13 (eerste gamepoint voor Pascal werd direct door hem benut) en 11-9 in de eerste twee games kwamen nog meer krachten bij Pascal los. Met 11-2 werd Pascal de terechte winnaar van deze halve finale. De strijd om de derde plaats was daarna een prooi voor Rien.
De grote finale ging daarmee dus tussen Pascal en Demian. Beide spelers kennen elkaar door en door. Dat was het mooie, maar tegelijk ook de valkuil in deze finale. Mooie versnellingen werden afgewisseld door voorzichtig schuifwerk. Demian kwam op een 1-0 voorsprong, waarbij Pascal wel probeerde dwingender te spelen maar daar niet echt aan toe kwam. In de tweede game eenzelfde beeld, maar dit maal wel met Pascal als winnaar. In de derde game was Demian hierdoor toch wat van slag. Een voorsprong van enkele punten was door Pascal snel gemaakt. Wat Demian ook probeerde, hij kwam er niet meer aan te pas. Langs de kant werd daarom al een klein beetje gerekend met een overwinning door Pascal. Demian werkte daar echter niet aan mee en kwam weer beter in zijn spel. Ook hierin nog enkele mooie rally's met een winnaar aan beide kanten. Het was echter Demian die zowel de vierde als de vijfde game op zijn naam wist te schrijven. Zeker in de vijfde game kwam Demian niet meer in gevaar.
De Chris Hofmeester wisselbeker werd door plaatsvervangend organisator Joep (Ronald was op voetbalkamp) uitgereikt aan Demian die zich een jaar lang Nootdorps Tafeltenniskampioen mag noemen.
Demian, van harte gefeliciteerd.
Sjokkertje
Kijk hier voor de fotoreportage,
met dank aan Hen Hofmeester.

 

Zoeken

Sponsors Siok

Copyright © SIOK 2017. All Rights Reserved.