Inlogformulier

Fotoverrassing

Birthdays

do nov 30
Ronald Groenewege 30-11-1957

In de pauze konden alle spelers zich tegoed doen aan een heerlijke erwtensoep met stokbrood. Hiermee aangesterkt vervolgden wij het toernooi.

In de tussentroostronde mag ik toch wel stellen dat er wat nieuwe gezichten zich aan de top kwamen melden. Ali zelfs als winnaar en Farshid als tweede, plaatsten zich in hun poule. Knap gedaan beiden. Verder wisten ook Koen en René zich knap, beide geen lid, te plaatsen bij de winnaars van de tussentroostronde.

In de winnaarstussenronde maakten Henk en Ronald in poule H geen fouten. Rien en Noorderling Don deden dat evenmin in poule I. Pascal won alle partijen in poule G. Frans verloor alleen van Pascal en werd tweede. Spannend werd het in de laatste shift van deze poule. Zou Erik winnen en Eerbeker Rob geen punten pakken tegen Frans, dan was Erik door. Anders werd Rob de gelukkige derde. Erik deed wat hij moest doen. Echter, Rob wist het felbegeerde punt toch binnen te halen, en zelfs meer dan dat door een 2-3 eindstand. 

De kwartfinale ronde bij de winnaars

In de kwartfinale waren er drie poules van drie waar de nummers 1 en 2 zich plaatsen voor de halve finale poules. In de troostronde hetzelfde idee.

In de eerste kwartfinale poule maakte Pascal een sterke indruk en bleef daarmee op koers voor de titel. De tweede plek werd door Ronald opgeëist, na een 3-0 overwinning op Piet. In de tweede kwartfinale poule wist Henk de "buitenstaanders" Rob en Don de baas te blijven. Voor Rob ging daarna de kaars uit, zodat ook Don zich door een prima 3-0 overwinning tegen Rob wist te plaatsen voor de halve finale poule. In de derde kwartfinale poule pakte Rien beide partijen. Frans en Joep speelden voor de laatste plek in de halve finale. Met een 3-1 overwinning was het Frans die daarbij aan het langste eind trok.

De eindfase bij de troostronde: een nieuwe kampioen

In de kwartfinale van de troostronde kwamen Hans, Farshid en Ali als eerste uit de bus. Marcel, Koen en René deden als tweede ook goed mee en waren ook door. In de halve finale troostronde wist Ali zijn poule te winnen en dwong daarmee een finaleplaats af. Hans werd tweede. In de andere poule was eveneens een toernooi debutant, Farshid de sterkste. Marcel troefde René af en werd tweede. De stijd om de derde plek in de troostronde was dus Hans en Marcel. Marcel werd daarbij overtuigend derde. De debutanten Farshid en Ali streden om plaats 1 in de troostronde. Farshid kwam met 2-0 voor en hield het initiatief ook de gehele derde game. Met 11-3 in de derde game won hij de partij overtuigend. Farshid nam daarmee de titel "winnaar van de troostronde" over van Rob Mooijweer.

Halve finale winnaarsronde

De halve finale bij de winnaarsronde leverde in de tweede poule veel vuurwerk op. Henk won nipt met 11-9 in de vijfde van Ronald. Ronald won vervolgens vrij gemakkelijk met 3-0 van Frans. Frans ging er daarna nog eens goed voor staan en stelde bijna een plek veilig voor de strijd om de derde plaats in de finaleronde, maar bleef na een 3-2 overwinning op Henk toch met lege handen. Ondanks de nederlaag tegen Frans werd Henk, geheel tot zijn eigen verrassing eerste, en was dus kantje boord naar de finale. Ronald mocht strijden om plaats 3.

In de andere halve finale poule kwam Pascal relatief eenvoudig door. Rien pakte de winst tegen Don en werd daardoor tweede en mocht door naar de strijd om plaats 3. De strijd om de derde plaats ging dus tussen Rien en Ronald. Hoewel de strijd in het begin redelijk gelijk op ging, ging het spreekwoordelijke kaarsje bij Ronald langzaam uit. Rien won daarom met 3-1 van Ronald en werd daarmee keurig derde.

De finale om het Nootdorps Tafeltennis kampioenschap

Titelverdediger Pascal en de kampioen van 2018 Henk stonden in de finale tegenover elkaar. In de poulefases waren zij elkaar nog niet tegengekomen, dus het was even aftasten hoe de onderlinge verhoudingen deze dag waren. De finale kwam waarschijnlijk daarom wat rustig op gang. Beide spelers waren elkaar aan het aftasten waar de ruimte zou komen te liggen. Na het eerste initiatief door Pascal, nam Henk langzamerhand het initiatief over. Dat resulteerde in een 11-8 overwinning voor Henk. De tweede game gaf ongeveer eenzelfde beeld, maar wel drong Pascal meer en meer aan en zette flink de druk op de ketel. Henk moest alle zeilen bijzetten, en bleef lange tijd tegen een lichte achterstand aankijken. Toch lukte het hem op het einde van de tweede game de achterstand in te lopen en de game met 14-12 nipt op zijn naam te schrijven. In de derde game lag daarom de druk volledig op Pascal om in de wedstrijd te kunnen blijven. Dat lukte redelijk, maar Henk liet zich er niet helemaal door verrassen. Met een 11-9 winst in de derde game wat het pleit beslecht en kon Henk zich wederom tot Nootdorps Kampioen Tafeltennissen laten kronen.

Sjokkertje

 

 Winnaar Henk van der Sman

 

 

 

 

Zoeken

Sponsors Siok

Copyright © SIOK 2017. All Rights Reserved.